Ηλιοθερμία

Η ηλιοθερμία είναι η μέθοδος με την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια για χρήση στην εγκατάσταση θέρμανσης αλλά και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Στην εταιρεία μας HYDROGAS – ΚΟΥΖΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, στο Γαλάτσι, αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση ηλιοθερμικής τεχνολογίας (ή αλλιώς, ηλιοθερμίας) μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε χρήσιμη θερμότητα: οικονομικά, αποδοτικά και με ασφάλεια. Αρκεί ένας ηλιακός συλλέκτης μεγέθους 4 έως 6 τετραγωνικών μέτρων, ώστε να τροφοδοτήσει με ζεστό νερό ένα μέσο νοικοκυριό 4 ατόμων.

Με αυτό το τρόπο η ηλιοθερμία καλύπτει το 25% της ανάγκης του ανθρώπου για ενέργεια.

Έπειτα, μπορείτε να εξοικονομήσετε εύκολα, περίπου το 80% της ενέργειας που καταναλώνεται για τη θέρμανση του χώρου, με μοναδική προϋπόθεση να υποστηρίζετε τη θέρμανσή σας με ηλιακή ενέργεια.

Ηλιοθερμία

Το νερό που χρησιμοποιείται για την θέρμανση μπορεί να ζεσταθεί μέσω της ηλιακής ενέργειας φτάνοντας, κατά μεγάλο ποσοστό ανάλογα με την εγκατάσταση, την επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του καταναλισκόμενου καυσίμου. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου υπάρχει έντονη ηλιακή ακτινοβολία ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, η εφαρμογή της ηλιοθερμίας είναι πολύ αποδοτική.

Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη πολύ ανεπτυγμένη εφαρμογή ακόμα και στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι σημαντικά χαμηλότερη από ότι στην Ελλάδα, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Έργα μας

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.